Idén is népszerű volt a Környezetvédelmi Alap

Tata Város Önkormányzata ebben az évben is meghirdette a Környezetvédelmi Alap pályázatait, 2024-ben három pályázati kiírásra lehetett beadni a jelentkezéseket.

Az elmúlt két évben népszerű volt a lakossági esővízgyűjtő pályázat, ezért az önkormányzat által vásárolt 510 literes, esővíz felfogására alkalmas vízgyűjtő tartályok kiosztására idén is lehetett pályázatot benyújtani lakossági és intézményi kategóriában. Emellett társasházak és lakásszövetkezetek pályázhattak kiültethető növények beszerzésére.

Az esővízgyűjtők esetében összesen 178 kérelem érkezett, 5 intézmény és 173 magánszemély, vagy társasházközösség pályázott. Az elkülönített keretösszegből minden pályázó számára biztosíthatóak a tartályok, melyeknek átadása ezekben a napokban zajlik. Ugyancsak a Környezetvédelmi Alap részeként a mögöttünk álló hétvégén 21 tatai társasház számára adtak át évelő növényeket, melyek között lágyszárú évelők, díszfüvek, örökzöldek és fák is voltak, a társasházak igényeihez és a helyszínek adottságaihoz igazodva. A növényekre 21 társasház nyújtott be korábban pályázatot.