Idén is Neszmélyben tartja író táborát Turczi István

Neszmélyben zajlik a héten Turczi István, József Attila, Babérkoszorú és Prima Primissima díjas magyar költő, író, műfordító, szerkesztő Nyári Kreatív Írás Műhely Tábora. Az alkotóközösségnek idén is vannak tatai résztvevői.

Turczi István, aki már hosszú évek óta tanít kreatív írást, elmondta: – 14 és 64 év közöttiek a táborozók, akik nagyon szeretnek beszélgetni, és ezáltal inspirálják is egymást, hiszen mind másként látják az életet. A körülöttünk lévő világ jelenlegi változásai, a fokozódó bizonytalanság, felerősítik a vágyat az önkifejezésre, az alkotásra. A művészeti tevékenységek – beleértve az írást is – alapja pedig a terápia, amely eszköz arra, hogy egy valódi cél megfogalmazódjék. Turczi István, aki 2014-ben Tata Város Díszpolgára címet kapott Tata hírnevének öregbítéséért, a város szellemi, kulturális életének gazdagodásához hozzájáruló tevékenysége elismeréséért, saját inspirációjáról elmondta, nincs változás a lelkesedésében, a kezdetek óta ugyanolyan nagy örömmel mentorálja a tehetségeket.

A tábor három szakmai pillére épül: – előadásokra, melyeket Turczi István és meghívott vendégelőadói tartanak, a különböző hívószavak sugallatára elkészített saját művek felolvasására, valamint egyéni konzultációkra.

A tábort Tata Város Önkormányzata ebben az esztendőben is támogatja, ismét biztosítva ezzel öt fiatal tatai tehetség részvételét. A tábornyitón, július 12-én  Rigó Balázs alpolgármester köszöntötte a résztvevőket hangsúlyozva, hogy a város által elnyert díjak, például a Tehetségbarát Önkormányzat vagy az UNICEF Gyerekbarát Település díja nem csupán elismerést, hanem komoly felelősséget is jelentenek, amely még inkább arra ösztönöz, hogy a város támogassa a tehetséges fiatalokat és segítse a fejlődésüket.

A tábor 30 fővel indult el és idén a neszmélyi Rétespajta ad neki otthont.