Idén is óvodájukat támogatják az agostyániak

Az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az esztendőben is óvodájukat támogatják az agostyániak a nyári búcsú jótékonysági bevételéből. A támogatást november 15-én kapta meg az intézmény.

Agostyánban augusztus végén évről-évre megszervezik a Szent-Ágoston napi búcsút, amelynek a különböző programok, a bál és a hagyományos felvonulás mellett elmaradhatatlan része a jótékonysági vásár és a tombolasorsolás is. Dr. Varga András a körzet önkormányzati képviselője, a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke elmondta: – Idén először, Tata Város Önkormányzata támogatásával az Agostyánért Egyesület szervezte a búcsút, nagy köszönet jár nekik ezért a munkáért, melynek nyomán közel 200.000 forint gyűlt össze a jótékonysági akciókból. Ennek az összegnek a felét, az egyesület döntése nyomán az agostyáni óvoda kapja meg, a másik felét pedig további helyi programok megrendezésére fordítják.

A Bergengócia Óvoda az adomány összegéből egy nagyobb kirándulást tervez, a nevelési év végén, jövő májusban ugyanis a győri állatkertbe látogatnak majd el.