Idén is részesül az agostyáni óvoda a helyi búcsú bevételéből

Ebben az évben is részesült az augusztusi Agostyáni Búcsú bevételéből a Tatai Geszti Óvoda Agostyáni Tagintézménye. A jótékonyságból befolyt összeget az intézményben október 11-én adta át Michl József polgármester és dr. Varga András, a körzet önkormányzati képviselője, a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke.

Agostyánban hagyományosan minden esztendőben megszervezik a Szent Ágoston napi búcsút, a két napos augusztus végi eseménynek évek óta része a tombolasorsolás valamint a jótékonysági vásár. Dr. Varga András elmondta, hogy a rendezvény 2022-ben is sikeresnek bizonyult, hiszen 220 000 forintot sikerült a tombolán és a vásáron gyűjteni, ennek az összegnek a felét pedig a helyiek örömmel ajánlották fel újra a városrész óvodájának, a pénz másik felét az Agostyánért Egyesület kapja meg.

A Bergengócia Óvoda az adomány összegét kirándulásokra fogja fordítani, elsősorban buszköltségre, terveik szerint hamarosan ellátogatnak majd többek között a Tatai Fényes Tanösvényre. Az Agostyánért Egyesület a helyi közösség számára rendez programokat, nemrég szüreti fesztivált szerveztek, hamarosan pedig a Sváb Ízek Napjával várják majd az érdeklődőket.