Idén is számos civil program valósulhat meg az önkormányzat támogatásával

A Városháza dísztermében június 12-én délután került sor az önkormányzati alapok nyertes pályázóinak szerződéskötéseire. Idén 54 pályázatot nyújtottak be a városi alapokra.

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete az idei esztendőre vonatkozó költségvetési rendeletében a Kulturális és Oktatási Alap pályázataira 4, a Szociális, Egészségvédelmi és Sport Alap pályázataira pedig 5,5 millió forintot biztosított.  Az alapokra elkülönített összegből 1 000 000 forint a Szociális, Egészségvédelmi, 4 500 000 forint a Sport Alap keretösszege.

A pályázók köre civil szervezetekből, egyesületekből, alapítványokból tevődött össze. A Kulturális és Oktatási Alapra 22 pályázat érkezett, a jelentkezők rendezvényeikre összesen 19 millió forintot kívánnak fordítani, a megvalósításhoz 12 millió forint önerővel rendelkeznek és 6,8 millió forintot igényeltek. A Szociális és Egészségvédelmi Alaphoz 8 pályázatot adtak be, itt a pályázók programjaikra 4 millió forintot kívánnak fordítani, ezekhez 2,7 millió forint összeggel már rendelkeznek és 1,3 millió forint támogatást igényeltek. A Sport Alapra 24 pályázatot nyújtottak be, 37 millió forintot kívánnak fordítani a megvalósítandó programokra, ezekhez közel 29 millió forint saját erővel rendelkeznek és 8,1 millió forintnyi támogatásra nyújtottak be igényt.

A Kulturális Alap esetében a 22 pályázatból 19-et támogatott a bizottság, illetve az alapítványi pályázatokról a képviselő-testület döntött. A Szociális Alap pályázatai közül mind a 8 jelentkező támogatást kapott, míg a Sport Alapból 23 pályázatot támogatott a bizottság és a képviselő-testület.

Június 12-én Michl József polgármester köszöntötte a nyertes pályázókat a díszteremben. A városvezető kiemelte, idén is sokan pályáztak, ami mutatja, hogy ez a rendszer már régóta jól működik. A jelentkezők ismertetik programjaikat, s az önkormányzat a lehetőségeihez mérten igyekszik minél többeket támogatásban részesíteni, hiszen ezáltal Tata is gazdagszik a megvalósult projektek, rendezvények kapcsán.

A pályázati programok között 2023-ban hagyományos helyi események, iskolai táborok, kulturális rendezvények és sportesemények egyaránt szerepelnek.