Idén is várja a tatai fiatalokat a nyári diákmunka program

Június 13-án a Tatai Vár teraszán rendezte sajtótájékoztatóját a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal a „Nyári diákmunka 2024” programról, mely idén is munkalehetőséget biztosít a fiataloknak.

A teljes foglalkoztatottság elérése, valamint a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítése érdekében június 17-től újra meghirdetik hazánkban a nyári diákmunka programot, amelynek keretében a kormány bértámogatást nyújt a résztvevő munkáltatók számára a 16-25 éves, nappali tagozaton tanuló diákok és egyetemi hallgatók nyári foglalkoztatásához.

Kancz Csaba főispán a tatai sajtótájékoztatón elmondta: – Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a vármegyénkben élő fiatalok nyitottak erre a lehetőségre, és szívesen vállalnak munkát a nyári hónapokban, hiszen ez kiváló lehetőség a tapasztalatszerzésre és a pénzkeresetre. 2024-ben országosan 3,8 milliárd forint áll rendelkezésre a programban, ami 19 ezer diák munkavállalását támogatja.

Nyári diákmunkára azok a fiatalok jelentkezhetnek, akik:

– 16-25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diákok

– kérték nyilvántartásba vételüket, és

– foglalkoztatásra irányuló vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

A foglalkoztatás ebben az évben is két nagy pillérre épül, munkát vállalhatnak a fiatalok önkormányzatoknál és azok intézményeinél, cégeinél, valamint a magánszektorban, ezen belül a vendéglátás, a turizmus, a mezőgazdaság és az erdőgazdálkodás területén.

Városunkban hosszú ideje nagy népszerűségnek örvend ez a program, melyben az önkormányzat már a kezdetektől, 2013-tól részt vesz. A foglalkoztatók sorában évről-évre szerepel többek között a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal, a Szociális Alapellátó Intézmény, a Kuny Domokos Múzeum, a Tatai Városgazda Nonprofit Kft., a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt., és a városi könyvtár. Tavaly több, mint 300 diák talált munkát a nyári vakáció ideje alatt járásunkban. A foglalkoztatásukhoz igényelt bértámogatás nyomán 2023. július-augusztusában a Tatai-járás önkormányzatai és vállalkozásai közel 50 millió forint támogatáshoz jutottak hozzá. Ezzel az eredménnyel járásunk a vármegyén belül is kiemelkedően teljesített, köszönhetően a résztvevő szervezeteknek, valamint a munkára nagy számban jelentkező diákoknak.

A 2024-es diákmunka programba június 17-től hat helyszínen lehet jelentkezni a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain, így a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (Tata, Patak köz 2.) is.

A tatai lehetőségekről hamarosan külön, részletes tájékoztatást adunk, addig előzetes információ kérhető a vamosine.illes.marta@tata,hu e-mail címen.