Idén is várja a tatai fiatalokat a Nyári Diákmunka Program

Ebben az esztendőben is számos lehetőség várja Tatán azokat a fiatalokat, akik nyári diákmunkára szeretnének jelentkezni. A „Nyári diákmunka 2023” központi munkaerő-piaci program már diákkorban elősegíti a fiatalok munkához jutását valamint a korai munkatapasztalat-szerzést, egyúttal biztosítva a jövedelemszerzés lehetőségét.

A program célcsoportjába tartozó fiatalok:

–  a 16 – 25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok,

– akik szolgáltatást kérőként kérték nyilvántartásba vételüket a Járási Hivatal Foglalkoztatási osztályán és

– foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

A programban a diákok idén is az önkormányzatoknál és az önkormányzati intézményeknél, valamint a mezőgazdaság, turizmus és a vendéglátás területén tudnak munkát vállalni. Az önkormányzati szektorban legfeljebb napi 6 órás munkaidőben lehet dolgozni, ebben az esetben a minimálbér arányos részét lehet megkeresni, s az állam 100%-os bértámogatást biztosít. A mezőgazdaság, turizmus és vendéglátás területén legfeljebb napi 8 órás munkaidő vállalható, itt 75%-os mértékű az állami bértámogatás. A foglalkoztatásra két hónapig, július 1. és augusztus 31. között van lehetőség.

Tata Város Önkormányzata valamint cégei és intézményei ezen a nyáron 23 féle munkakörben, közel 200 diákot várnak nyári munkára. A feladatok  változatosak, a turisztikai és városüzemeltetési munkák mellett a szociális, közművelődési és adminisztrációs területen is tudnak feladatot adni.

Az önkormányzat foglalkoztatási helyei 2023 nyarán:

-Tatai Közös Önkormányzati Hivatal

– Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. (Kőfaragó Ház, Angolkert, Malomkert, Tatai Fényes Tanösvény, Fényes Fürdő és Kemping,)

-Tatai Városgazda Nonprofit Kft.

-Kuny Domokos Múzeum

-Szociális Alapellátó Intézmény

-Móricz Zsigmond Városi Könyvtár

Az előző évekhez hasonlóan a diákmunkára jelentkezőknek az önkormányzat külön ügyfélfogadást biztosít a Bercsényi u.1. szám alatt található Tourinform Irodában minden csütörtökön 9:00 és 12:00 óra között személyesen, ahol a diákok minden szükséges információt megkapnak. Elektronikus úton is lehet információt kérni a vamosine.illes.marta@tata.hu e-mail címen. (A jelentkezési lapok a tatai középiskolák titkárságain is megtalálhatóak.)

A programba a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (Tata, Patak köz 2.) lehet belépni. Ehhez személyes okmányaikkal, valamint érvényes
diákigazolványukkal, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell az érintetteknek befáradniuk a hivatalba annak érdekében, hogy a programba lépés előfeltételét jelentő regisztráció megtörténhessen.