Idén is városunk adott otthont a megyei Pszichiátriai Konferenciának

Szeptember 5-én az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban rendezték a Pszichiátriai Konferenciát a Lélekhíd Integrált Szociális Intézmény szervezésében. A konferencia története 2016-ban indult, akkor a 40 év 40 történet programsorozat keretében rendezték meg először, s ahogyan Szabó Attila intézményvezető a helyszínen elmondta, az idő visszaigazolta a rendezvény sikerességét, és megerősítést adott abban, hogy van igény az ilyen találkozókra.

A pszichiátriai konferencia elsősorban ismeretbővítő szakmai előadásokkal szolgál, de lehetőséget nyújt a szakembereknek a töltődésre, önfejlesztésre is. A szakmai találkozó célközönsége a régió bentlakásos pszichiátriai intézményeiből érkezett, de  mellettük Nyitra és Nagyszombat megyéből is jöttek városunkba kollégák, akiket Michl József polgármester köszöntött.

Az éves konferenciákon a hazai szakmai élet legkiválóbb előadói vesznek részt. Idén Dr. Pilling János, a SOTE Magatartástudományi Intézet docense, Pál Feri atya, Dr. Török Zsuzsanna pszichiáter- neurológus, Dr. Lőke János pszichiáter, Dr. Bensó Beáta addiktológus és Bajzáth Sándor addiktológiai konzultáns kapott meghívást az eseményre.