Idén már a 20. művészeti táborban tanulhatnak a tatai és a Kárpát-medencei testvértelepüléseinkről érkezett fiatalok

Idén már a sorrendben 20. jubileumi Tatai Tehetséggondozó Művészeti Tábort rendezik városunkban ezen a héten. Tata Város Önkormányzata a nyári alkotótábort azzal a céllal szervezi meg két évtizede, hogy Kárpát-medencei testvértelepüléseinkkel összefogva erősítse az egy nemzethez, kultúrához tartozás érzését, és lehetőséget nyújtson a tehetséges fiataloknak a tanulásra, tapasztalatszerzésre, fejlődésre.

A tábor augusztus 7-i megnyitóján Michl József polgármester úgy fogalmazott:- Az elmúlt esztendők során nagyon sok emberi kapcsolat, barátság szövődött a táborozó gyermekek között, ezért fontos, hogy ezeket a kapcsolatokat évről-évre tovább erősítsük és éltessük. Emellett pedig természetesen a szovátai, magyarkanizsai, szőgyéni és tatai fiatalok számára bemutatkozási lehetőséget is nyújtunk, és igyekszünk segíteni a pályájukat. A városvezető a megnyitón köszönetet mondott a szervezőknek, a kísérőknek, a művésztanároknak és kiemelten Osgyáni Zsuzsannának, az önkormányzat nemzetközi kapcsolatokért felelős referensének, aki a kezdetektől fő szervezője, koordinátora, lelke ennek a művészeti tábornak.

2023-ban a szépművészeti szekcióban 14, a kézműves szekcióban pedig 12 fiatal vesz részt az elméleti és gyakorlati foglalkozásokon,  melyeket Baracska Árpád (Szőgyén), Bontovity Anita (Magyarkanizsa), Gútay János (Tata), Gútay Jánosné (Tata), Juhász Tímea (Tata), Kormányos Kávai Lívia (Magyarkanizsa), Kóthay Péter (Tata), Nyilas Leonov Anita (Magyarkanizsa) és Sulyok Teréz (Tata) tart.

A művészeti tábor hagyományos záróeseménye és kiállítása augusztus 12-én szombaton 14:00 órától lesz a Menner Bernát Zeneiskolában, ahová örömmel várják az érdeklődőket a szervezők és az alkotók.