Idén nyáron Tatán rendezik az Országos Bélyegkiállítást és Bélyegnapot

Idén nyáron Tata ad otthont az Országos Bélyegkiállításnak – jelentette be Michl József polgármester március elsején a Városházán, ahol az esemény megrendezésére vonatkozó együttműködési megállapodást is aláírta a városvezető a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ) elnökével.

A rendezvény bejelentése alkalmából szervezett sajtótájékoztatót Michl József nyitotta meg, aki a dátummal kapcsolatban megerősítette, hogy a nagyszabású kiállításnak a Víz, Zene, Virág Fesztivállal egy időben ad otthont városunk  június 30. és július 2. között, a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban.

A kiállítás a bélyeggyűjtők egyik legfontosabb eseménye, amely nemcsak országos, hanem nemzetközi kitekintéssel is bír. Rigó Balázs alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta, nem először rendezik meg Tatán ezt az eseményt, ugyanis 2015-ben is itt volt az Országos Bélyegkiállítás, akkor az Eötvös József Gimnázium sportcsarnokában, és szintén a Víz, Zene, Virág Fesztivál hétvégéjén.

A kiállítás megrendezését az önkormányzat több módon is segíti, a helyszín térítésmentes biztosításával, a szervezési költségek 1 millió forintos támogatásával, valamint technikai feltételek szolgáltatásával. A Városházán Polgár László, a MABÉOSZ elnöke úgy nyilatkozott: – A 70-es 80-as években még 200 ezres volt a hazai szervezett bélyeggyűjtő közösség tagjainak száma, ami a rendszerváltást követően visszaesett, jelenleg 20-30 ezerre tehető a számuk Magyarországon. Az országos kiállítás a bélyeggyűjtők legnagyobb ünnepe, aminek az is a célja, hogy népszerűsítsék ezt a hobbit, ezt a szenvedélyt, éppen ezért az esemény minden korosztály számára kínál majd időtöltést és látnivalót.

A kiállítás programjának része lesz a Bélyegnap, s az esemény alkalmából több Tatához kapcsolódó bélyeget is kiad majd a Magyar Posta, melyeket az ünnepélyes megnyitó alkalmával fognak forgalomba bocsátani. Bencefiné Vaszkó Éva, a szövetség alelnöke arról tájékoztatott, hogy június 30-án kerülnek forgalomba azok a bélyegek, melyekre különböző tatai nevezetességek képei kerülnek.

A háromnapos eseményen kiosztják majd többek között a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének vándordíjait, szombaton pedig ifjúsági napot tartanak Tata Város Diákönkormányzatának közreműködésével, s a kisgyermekek számára is szerveznek programokat.

Az eseményre a szervezők még várják a támogatók – vállalkozások, cégek – jelentkezését, a szponzorok a kiállítás programfüzetében kapnak megjelenési felületet.