IMA címmel megnyílt Lévai Ádám legújabb kiállítása Tatán

Március 21-én délelőtt nyílt meg Lévai Ádám legújabb kiállítása, ezúttal a Tatai Református Gimnázium MIND Galériájában.

Az „IMA” címet viselő tárlat a grafikusművész 58. önálló kiállítása, melyről a helyszínen úgy nyilatkozott: – A témának többféle aspektusa is van, de az egyik legfontosabb az, hogy az embereknek újra el kellene kezdeniük komolyan imádkozniuk, mert manapság olyan világban élünk, amelyhez szükségünk van egyfajta lelki erőre, amit az ima által szerezhetünk meg. Ki is találhatunk magunknak imákat, a képek is ezt sugallják, ébresztő jellegűek, melyek üzenetet adnak át és olvashatóak, hiszen történetek tartoznak hozzájuk. Egyfajta szabad könyv ez a kiállítás, mindenki azt olvas ki belőle, amit akar, és közben megtalálja a saját imádságát – fogalmazott Lévai Ádám.

A gimnázium galériájában 33 alkotás látható a falakon, melyek fatáblákra készültek. A tárlatot Kövesdi Mónika művészettörténész nyitotta meg, aki elmondta: – Különösen lenyűgözőek azok az arcok, fej és karakterrajzok amelyek rendkívül átélhetően, szinte naturalista módon mutatják be azt az önfeledt pillanatot, amikor megnyílik egy csatorna fölfelé, vagy éppen befelé. A képek másik része pedig az ima utakat jeleníti meg, azokat a tevékenységeket, történeteket, melyek szintén erre a témára reflektálnak. Ilyen módon egy Lévai Ádámra erőteljesen jellemző rajzi világon belül egy teljesen önálló sorozat készült el, ami örömteli meglepetés és mindenképpen aktuális most, nagyböjt idején a Református Gimnázium falai között.

Az IMA című kiállítás egy hónapig, április 21-ig látogatható.