Ismét lehet pályázni az önkormányzati alapokra

A Humán és Ügyrendi Bizottság idén is kiírta a Kulturális és Oktatási Alap, a Szociális, Egészségvédelmi és Sport Alap pályázatait. 

Pályázni 2023. március 1. és december 31. között megvalósuló programokra lehet.

A pályázók köre  – a Kulturális és Oktatási Alapra pályázóknál –  elsősorban tatai székhellyel rendelkező vagy Tatán működő nevelési-oktatási, közművelődési, kulturális tevékenységet végző, a Szociális, Egészségvédelmi és Sport Alapra pályázóknál elsősorban tatai székhellyel rendelkező vagy Tatán működő szociális,  egészségvédelmi és sport célú vagy ilyen tevékenységet végző –   jogi személyiséggel rendelkező szervezet (pl. egyesület, alapítvány, közalapítvány, költségvetési szerv, gazdasági társaság).

Támogatást továbbra is csak olyan pályázó kaphat, amely legalább 50%-os önrésszel rendelkezik.

A pályázatok kiírása és annak elbírálása a Humán és Ügyrendi Bizottság hatásköre, de az alapítványok részére támogatást kizárólag a képviselő-testület nyújthat a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. § (4) bekezdése értelmében.

A támogatott pályázatok esetében adható összegek: 

  • Kulturális és Oktatási Alap 100 – 500 E Ft
  • Sport Alap   100 – 500 E Ft
  • Szociális Alap   80 – 200 E Ft

A pályázati kiírás átvehető a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal 16-17-es irodájában Izsáki Zsuzsanna humánszolgáltatási ügyintézőnél, illetve letölthető Tata város honlapjáról, a www.tata.hu oldalról. 

A pályázatokat zárt borítékban a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal fsz. 16-os irodájába kell eljuttatni Izsáki Zsuzsanna humánszolgáltatási ügyintéző részére 2023. április 28-ig.

Nem kaphat támogatást az a pályázó, aki a korábbi támogatásról nem számolt el a pályázati kiírásnak megfelelően.

A pályázatok elbírálása 2023. május 24-ig, az alapítványi pályázatok esetében május 31-ig megtörténik.  

A részletes pályázati kiírás és a pályázati adatlap a mellékletben olvasható.

PÁLYÁZATI ADATLAP 2023

Sport alap kiírás 2023

Kulturális Alap kiírás 2023