Isten éltesse, Gizi néni!

90. születésnapja alkalmából köszöntötte Jankovics Józsefnét Michl József polgármester és Rigó Balázs alpolgármester augusztus 10-én, a Tatai Kistérségi Idősek Otthonában.

Jankovics Józsefné Felsőgallán született, 1966-ban költözött családjával Tatára. Előtte Tatabányán volt pedagógus, majd városunkban a Vaszary János Általános Iskolában folytatta pályafutását, ahol 1966 és 1986 között irodalmat és történelmet tanított felső tagozatos gyerekeknek. Három gyermeke született és 5 unokája van, férjét 2007-ben veszítette el. Gizi néni elmondása szerint már kisgyermekkora óta a pedagóguspályára készült, amit nagy odaadással végzett. Még manapság is sok egykori tanítványa emlékszik vissza rá szeretettel és küldi neki üdvözletét, hiszen, ahogyan ő fogalmazott, tulajdonképpen a fél várost tanította.

2018 tavasza óta él az idősotthonban, ahol hamar megszerették pozitív, kedves személyiségét. Születésnapi köszöntésén lánya, az ugyancsak pedagógus Jókuthy Katalin és veje, Jókuthy Kálmán is részt vett.

Isten éltesse Gizi nénit, boldog születésnapot és jó egészséget kívánunk!