Isten éltesse, Laci bácsi!

90. születésnapja alkalmából köszöntötte Seregélyes Gábor Lászlót Rigó Balázs alpolgármester január 23-án.

Seregélyes Gábor László élete a lábbelik körül forgott, már egészen fiatalon csizmadia-segéd képesítést szerzett, és 1947-ben a családi műhelyben kezdett dolgozni. 1949-ben került a cipőgyárba, ahol 1990-ig dolgozott. A cipőgyári munkája mellett több képzést is elvégzett, dolgozott segédművezetőként, művezetőként és végül technológusként is. Nyugdíjba vonulása után otthon dolgozott tovább, ezt a munkát három évvel ezelőtt hagyta abba. Feleségét, Piroska nénit is a cipőgyárban ismerte meg, idén májusban ünneplik a 63. házassági évfordulójukat. Egy gyermekük született és két unokájuk van.

Laci bácsi elmondta, hogy nagyon mozgalmas életet élt, sokat dolgozott, és a hosszú élet egyik titkának is azt tartja, hogy mindig csinálni kell valamit, a munkát nem szabad abbahagyni. Viszont elmondta, az is a titok része, hogy tudni kell elengedni, és ami nem megy, azt nem szabad erőltetni.

Laci bácsi manapság is aktív, sokat segít otthon a háztartási munkákban és szívesen kertészkedik a ház körül. Isten éltesse sokáig, boldog születésnapot kívánunk!