Isten éltesse, Laci bácsi!

90. születésnapja alkalmából köszöntötte Kiss Lászlót Michl József polgármester október 10-én.

Kiss László életét fiatalon a sport határozta meg, eredményes atléta volt, többszörös országos csúcstartó és magyar bajnok futó. A Tatabányai Sport Club (TSC) így ír róla weboldalán: „Az 1952-es helsinki olimpia sikere után a magyar politikai vezetés felismerte a sport „faltörő” voltát, még inkább előtérbe került az olimpiára való felkészülés, és közeledett Melbourne. Tatabányán egyszerre összejött több olyan vágtázó, aki egymással rivalizálva (váltóban pedig együtt) hirtelen ott termett a magyar élvonalban. 1955-ben a katonaságtól leszerelt Kiss László, aki abban az évben már 10,8-at ért el százon. A bányászklub kitűnő feltételeket teremtett az atlétikához, az eredmények nem is maradtak el. 1956-ban Kiss 10,4-el beállította a 23 éve fennálló országos rekordot. Az olimpia előtt sokasodó nemzetközi viadalokon ő képviselte a magyar színeket, s ő volt az indító tagja annak a váltónak, mely 4×100 méteren 40,5-el beállította a megdönthetetlennek hitt rekordot. Természetszerű, hogy Melbourne-ben is ő készülhetett a rajthoz. Az úszó Angyal István után Kiss László volt a második tatabányai sportoló, aki olimpián vehetett részt, atlétikában pedig az első. Nem volt szerencsés küldetés, mert közbejött sérülése miatt mégsem indulhatott el a számában. Addigi eredményei pedig helyezésre is esélyessé tették, és kitűnő formában érezte magát. Sérüléséből lassan felépülve a következő évben Prágában és Párizsban már ismét válogatottként rajtolt.”

Az aktív sportpályafutását követően Laci bácsi a Tatabányai Szénbányáknál dolgozott, s időközben a TSC elnöki feladatait is ellátta. 1978-ban költözött Tatára. Feleségét 2010-ben vesztette el, két gyermekük született, most három unokája és két dédunokája van.

Laci bácsi erős akaratú ember, és 90 éves kora ellenére is könnyen, gyorsan mozog, mindennap eljár bevásárolni, ebédelni, a házimunkát is maga végzi el, szeret kirándulni, színházba és rendezvényekre járni, élettárásával a megyeszékhely nyugdíjas klubjának is tagjai.

Szeretettel köszöntjük a születésnapja alkalmából, Isten éltesse, Laci bácsi!