Jótékonysági koncertet adott Tatán Hegedűs Endre

Hegedűs Endre Kossuth-, Liszt- és Cziffra – díjas zongoraművész adott  jótékonysági koncertet a Piarista Rendházban 2022. március 24-én, az Ukrajnából a háború elől menekülők megsegítésére.

Hegedűs Endre tavaly szeptember végén lépett fel először városunkban feleségével, akkor a Piarista Rendház kápolnájában hallhattuk zongorajátékát. A márciusi jótékonysági koncerten a művész elmondta, a háború kitörését követően először ő is küldött pénzadományokat a menekültek támogatására, ám időközben eszébe jutott, hogy másképp is segíthet. Ahogyan fogalmazott: – Rájöttem arra, hogy van egy kincs a kezemben, tudok zongorázni, tudom az embereket lelkesíteni, miért ne adnék jótékonysági koncerteket. Az ötletemet elküldtem pár helyre, s nagy örömömre Acsainé Dávid Ágnes, a Tatai Rend-ház Kft. ügyvezető igazgatója rövid időn belül visszajelzett, és örömmel vállalta az est megszervezését.

A jótékonysági koncert közönsége különböző zenetörténeti korok közt kalandozhatott, hiszen többek között Bach, Chopin, Beethoven és Debussy műveit hallhatták a Rendház dísztermében. Acsainé Dávid Ágnes az eseményen úgy nyilatkozott: – Nem lehetett kihagyni azt a lehetőséget melyet Hegedűs Endre felajánlott, hiszen aki segíteni akar, az minden alkalmat megragad arra, hogy éljen az adománnyal, melyet a Teremtőtől kapott. Ráadásul, aki gyorsan segít, az kétszeresen ad, ezért nagy szeretettel fogadtuk a felajánlást, és nagyon örülünk annak, hogy ily módon is tudunk támaszt nyújtani azoknak, akik most szükségben szenvednek.

A tatai koncerten közreműködött Hegedűs Katalin zongoraművész. A szervezők a koncert teljes bevételével – az eseményre szóló, valamint a támogatói jegyek árával – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat céljait segítik az Ukrajnából a háború elől menekültek támogatásában.