Jövőre ismét rangos világversenynek ad otthont városunk

Jövő nyáron, 14 év után ismét nemzetközi paratriatlon versenyt rendeznek Magyarországon. A World Triathlon döntése alapján 2024-ben Paratriatlon Világkupát rendezhetünk, melynek 2024. július 13-án és 14-én Tata ad otthont. A megmérettetéssel párhuzamosan ugyancsak ezen a hétvégén rendezik majd az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot és Középtávú Amatőr Magyar Kupát.

A Paratriatlon Világkupát a tatai Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület szervezi, együttműködésben a Magyar Triatlon Szövetséggel. Ezzel kapcsolatban Róth Balázs, a Footour SE elnöke, az Old Lake Man versenyigazgatója úgy nyilatkozott: – Nagy öröm, megtiszteltetés és persze óriási lépés is ez az egyesületünk életében, hiszen így, már a verseny 8. évébe lépve elmondhatjuk, hogy nemzetközi eseményt szervezhetünk. Természetesen az is nagyon fontos, hogy ezt a világversenyt itt Tatán, egy vidéki városban nézhetik majd a szurkolók, ami sportdiplomáciai téren is jelentős eredmény. Róth Balázs hozzátette, jövő év július 13-án és 14-én igazi nagy triatlon fesztiválnak adhat otthont Tata.

A világkupa futamra július 13-án délelőtt kerül majd sor. Legutóbb egyébként 2010-ben volt Magyarországon nemzetközi paratriatlon verseny, akkor a világbajnoki sorozat egyik állomásának adott otthont Budapest.

Szívből gratulálunk a Footour SE-nek az újabb sikerhez, az esemény szervezéséről, rendszeresen hírt adunk majd a következő hónapokban.

(Fotó: World Triathlon)