Karbantartási munkákat végeznek a régi rendelőintézet tetőszerkezetén

Január 30-án kezdődtek meg régi városi Rendelőintézet tetején azok a munkálatok, amelyek során kijavítják mindazokat a hibákat, melyek az elmúlt időszakban több alkalommal is beázásokat okoztak az épület számos pontján.

A helyszínen január 31-én tartottak sajtótájékoztatót, melyen Rigó Balázs alpolgármester elmondta: – Az épület tetejének teljes felújítására sor kerül, ugyanakkor a déli épületrészen jelentősebb beavatkozásokra lesz szükség. A munkákat egy, az önkormányzat által felkért külső kivitelező cég végzi, várhatóan március közepéig. Tata alpolgármestere hozzátette: -Arra számítunk, hogy ez a megoldás legalább a Tata Szíve Program várható megkezdéséig biztosítja majd az épület biztonságos működését.

A munka körülbelül bruttó 27 millió forintból valósul meg, s hasonló lesz, mint korábban a Magyary Zoltán Művelődési Központ esetében. Ezzel kapcsolatban dr. Szerencsi Richárd, a rendelőt üzemeltető Tatai Városgazda Nonprofit Kft. cégvezetője tájékoztatott arról, hogy a meglévő héjazat nem kerül elbontásra, hanem arra úgynevezett párnafákat fognak rögzíteni, s ezekre a párnafákra fog rákerülni a trapézlemez. A befedéssel érintett teljes tetőfelület nagysága mintegy 1500 négyzetméter.

A munkálatok ideje alatt nem kell korlátozásokra számítani, az épület megközelítései változatlanul biztosítottak maradnak.