Karbantartási munkákat végeznek a városi műfüves grundpályákon

Karbantartási munkákat végeznek ebben az időszakban városunk két műfüves grundpályáján a Bacsó Béla utcai lakótelepen és a Kazincbarcikai utcán.

A Bacsó Béla u. 66/9 szám alatti társasház mögötti területen a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen kialakított műfüves grundpályát 2020-ban adták át, a következő esztendőben pedig befejeződött egy újabb műfüves grundpálya megépítése is a Kazincbarcikai utcai játszótérnél. Annak érdekében, hogy a pályák hosszú ideig be tudják tölteni funkciójukat, szükséges a karbantartási feladatok rendszeres elvégzése, ezzel kapcsolatban Rigó Balázs alpolgármester úgy nyilatkozott: -Minden évben elvégezteti az önkormányzat ezeket a karbantartási munkákat egy külső cég bevonásával. A karbantartás keretében sor kerül a pályák felseprésére, gyommentesítésére, takarítására, gumigranulátummal való feltöltésére, továbbá a megsérült műfű javítására, pótlására, a hálók újra töltésére, feszítésére és ugyancsak a pótlására. Most, első körben a pályák felületével foglalkoznak, majd ezt követően ütemezetten végzik a további teendőket a következő időszakban.

A két pályát a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. rendszeres tisztítja, azonban az egy évvel ezelőttihez hasonlóan még mindig gyakran tapasztalható, hogy a pályákon és azok környezetében sokan eldobálják a szemetet, üdítős palackokat, sörös dobozokat és egyéb hulladékok. Sajnos időnként azt is tapasztaljuk, hogy rongálják ezeket a pályákat, ezért mindenkit arra kérünk, hogy figyeljenek a környezetünkre és használják tudatosan ezeket a pályákat.

(Képek: Tatai Televízió.)