Kétnapos versennyel és új kategóriákkal tért vissza a Farsang Kupa

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségen részeként, a Tata és Környéke Regionális szervezet 19. alkalommal rendezte meg a Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokságot február 28-án és március 1-én a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban. A helyszínen szakács, cukrász, felszolgáló és pék szakmákban versenyeztek a résztvevők, emellett kiegészítő szakmai és szórakoztató programok is várták az érdeklődőket.

A versenyt 23 évvel ezelőtt Petrezselyem Antalné, Venesz-díjas mestercukrász hívta életre, a bajnokság jelenlegi szervezője lánya, Petrezselyem Adrienn, az alapító szellemiségét viszi tovább. Az esemény idei fővédnöke Michl József, Tata polgármestere és dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, míg, szakmai védnöke Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke volt.

A programban 2025-ben újdonságként jelent meg az élő szakmai kategória, melyben a felszolgálók, pékek és cukrászok mutatták be egyéni munkáikat a nagyközönség előtt. Ennek köszönhetően alakult ki az új, kétnapos rendszer is, az első nap a szakmai fórumról, a versenymunka megkezdéséről szólt, míg a második napon az elkészült alkotásokat mutatták be. Az idei versenyen több, mint 100 versenymunkát láthatott a közönség. A 16 fős zsűri az oklevelek mellett 32 aranyérmet (13 felnőtt és 19 tanuló), 25 ezüstérmet, és 28 bronzérmet osztott ki a versenyzőknek, akik a korábbi évekhez hasonlóan hazánk számos szegletéből érkeztek városunkba, Mosonmagyaróvártól Orosházáig, Kisvárdától Kaposvárig.

A legeredményesebb a Győri Szakképzési Centrum Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola lett, a második helyen a békéscsabai Zwack József Technikum és Szakképző Iskola, a harmadik helyen pedig a székesfehérvári SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola végzett.