Klassz a pARTon! Fesztivál Tatán

A Cimbora Alapítvány 2024. július 12. és 30. között tizedik alkalommal rendezi meg a Klassz a pARTon! Fesztivált, melynek során ingyenes, formabontó koncertekkel szeretnék lehetővé tenni mindenki számára, hogy kedve szerint csatlakozzon a klasszikus zenei programokhoz.

A tizedik Klassz a pARTon! Fesztivál főszereplői azok a ma már ismert muzsikusok, akik tizenéves korukban a MOL Új Európa Alapítvány Tehetségtámogató Programjának nyertesei voltak. A MOL ÚEA és a Cimbora Alapítvány 2013 óta szervez közös programokat, ennek keretében ezek a fiatal művészek mintegy negyven koncerten szerepeltek az elmúlt években a Klassz a pARTon! Fesztiválon. Rajtuk kívül fellépnek még a mai tizenéves zenészgeneráció tehetséges tagjai is, több koncerten pedig mesterek és tanítványok muzsikálnak együtt, pl. Tatán a fesztivál idei holland vendégművészei, Peter Caelen és David Voncken.

Összesen kilenc település ad otthont 2024-ben a fesztiválnak, Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonföldvár, Balatonkenese, Balatonszárszó, Balatonszemes, Szigliget, Tihany és negyedik alkalommal Tata is.

A tatai program a következő:

  1. július 19., 19 óra – Kastély tér

Simplicissimus Ensemble

Geiger Estilla (barokkcselló), Harmath Viktória (barokklant), Németh Zsombor (barokkhegedű), Szovák Petra (furulyák, barokkfagott)

  1. július 20., 19 óra – Menner Bernát Alapfokú Művészeti Iskola

Peter Caelen és David Voncken zongoraművészek (Hollandia)

  1. július 21., 19 óra – Kastély tér

Bánfi-Nemes Réka fuvolaművész, Csőke Flóra gordonkaművész, Bánfi Barna szaxofonművész, Bress Bálint gitárművész

 

További információk és az országos program:

www.klasszaparton.hu

https://www.facebook.com/klasszaparton