Klasszikusok a Tatai Szabadtéri Játékokon

A nyár a felszabadult vidámság, a gondtalan szórakozás időszaka, azonban ez nem jelent azt, hogy a komolyabb műfajok ne kaphatnának teljes joggal helyet egy szabadtéri színpad repertoárjában. Főként, ha annak a szabadtéri színpadnak olyan múltja van, mint a tatainak, ahol 1933-34-ben már opera és balett, klasszikus és modern előadások is szerepeltek.

A 2024-es év nyarán két klasszikus előadást láthatnak a nézők a Tatai Szabadtéri Játékok programkínálatában:

MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR – ”Klasszikusok az Angolparkban” – koncert két részben

A Mendelssohn Kamarazenekar Kováts Péter Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész irányításával 1985-ben jött létre Veszprémben. A zenekar repertoárja a barokk zenétől a klasszikán át a XX. század legjelentősebb művein keresztül a kortárs zenéig terjed. Több mű ősbemutatója, illetve magyarországi bemutatója is fűződik a nevükhöz.

A koncert dátuma: 2024. 07. 23. 20:00 (esőnap: 2024. 07. 24. 20:00)

 

CARMINA BURANA – Táncjáték egy felvonásban

Aligha van még olyan mű, amely ennyire kívánná, hogy táncelőadásokat építsenek rá, mint a Carmina Burana. Ezúttal a Szegedi Kortárs Balett lép fel Carl Orff zenéjére és a tatai születésű Juronics Tamás koreográfiájával.

A Tatán bemutatásra kerülő előadásban egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a sors rájuk ró. Egy lány, kinek eleve rövid élet adatott, egy pillanatra boldognak érezheti magát, a szerelem minden rosszat elfeledtető érzése elhiteti vele, hogy az élet más, szebb is lehet. De Fortuna csalfa és kegyetlen, nem törődik a pillanat szépségével. A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről – emberi mivoltukról.

Az előadás időpontja: 2024. augusztus 19. 21:00

A Tatai Szabadtéri Játékok eseménysorozata június 28. és augusztus 19. között várja az érdeklődőket. A részletes programról és a jegyvásárlási lehetőségekről tájékozódhatnak az alábbi elérhetőségeken:

tataiszabadteri.hu

https://www.facebook.com/profile.php?id=61558079517214