Korszerű játszótér épült az Új úti Iskolában

Régi álom valósult meg az Új úti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, ahol egy korszerű játszóteret adtak át október 12-én.

A játszótér megvalósításának ötlete 2021. áprilisában született meg az intézmény pedagógusainak köszönhetően, akik támogatókat kerestek az elképzelésük megvalósításához. A gyűjtés mögött példaértékű összefogás teremtődött meg, szülők, cégek, magánszemélyek támogatták pénzzel és munkával egyaránt a játszótér megépítését.

Számné Maurer Hajnalka, az intézmény igazgatója elmondta: – Régi, elavult vas játékok voltak korábban az udvaron, azonban nagyszerű adományozókkal találkoztunk, akik segítettek abban, hogy egy új, uniós szabványoknak megfelelő, a gyerekek biztonságát garantáló játszóterünk épülhessen. Az elmúlt másfél évben közel 7 millió forint gyűlt össze a „Kéz a kézben” Alapítványunk számlájára, 57 felajánlónak köszönhetően. Többen a munkájukkal támogatták a fejlesztést, az Önkéntesség Tatáért Egyesület két rendezvényen gyűjtött nekünk adományt. Végül 10 darab, különböző életkorú gyermekeknek készült játszótéri elemet sikerült telepíteni az udvarra. A szerteágazó munkát két kolléganő, Karsai Ildikó és Metzler Miklósné koordinálta, óriási lelkesedéssel.

A játszótér átadásán az iskola növendékei is felléptek, valamint külön köszöntötték az adományozókat. A beruházást Tata Város Önkormányzata 1 millió forinttal támogatta, az új játszóteret közel 180 gyermek fogja használni.