Köszönet a tatai védőnőknek!

A Magyar Védőnők Napja alkalmából idén is kötetlen találkozóra hívta a tatai védőnőket az önkormányzat nevében Michl József polgármester június 12-én, a Sirály Panzióba.

Hazánkban Stefánia belga hercegnő védnökségével alakult meg az Országos Stefánia Szövetség 1915. június 13-án, ennek a kezdeményezésnek volt a része a Védőnői Szolgálat megalakulása. 1916-tól Heim Pál jóvoltából indult el a magyar védőnőképzés. A védőnők feladata a várandós kismamák, a gyermeket nevelő családok, a magzat és a gyermekek egészséges fejlődésének támogatása, ez a komplex szolgálat egyedülálló Európában.

A tatai találkozón Michl József elmondta: – Tavaly nyáron változás történt, amikor részben a vármegyei kórházhoz került a védőnői szolgálat, részben pedig itt maradt a városban, hiszen az Egészségügyi Alapellátó Intézményünkön keresztül foglalkoztatjuk az iskolai védőnőket, míg a többiek a tatabányai kórházhoz kerültek, de a munkájukat Tatán végzik, a tatai családokért. Nagyon hálásak vagyunk nekik, amiért a megszületendő és a megszületett kisgyermekek egészséges fejlődéséhez azzal a szakmai tudással, szeretettel, odafigyeléssel állnak hozzá, amely a lehető legnagyobb biztonságot adja.

Köszönjük a tatai védőnők szolgálatát, munkájukhoz jó egészséget, sok örömet kívánunk a jövőben is!