Közel 30 zsák szemetet gyűjtöttek össze az Agostyáni út mentén az önkormányzat hivatalának munkatársai

A Tatai Közös Önkormányzati Hivatal is csatlakozott a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” elnevezésű programhoz, melynek keretében a hivatal munkatársai április 25-én ismét önkéntes hulladékszedést szerveztek. Ezúttal az Agostyáni úti vasúti átjárótól indulva egészen Agostyánig szedték össze a szemetet a kerékpárút és a közút mentén.

A „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, melyet 2023-ban már 11. alkalommal szerveztek meg az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes akciók nyomán tegyük tisztábbá környezetünket.

Dr. Horváth József jegyző a projekt kapcsán úgy nyilatkozott: – Körülbelül egy éve indítottuk el a rendszeres közös önkéntes munkát, s a jobb idő beköszöntével általában havonta egy alkalommal végzünk valamilyen városszépítő tevékenységet. Ültettünk már virágot, több ízben fákat és korábban is szedtünk szemetet. Az ilyen akcióink célja az is, hogy megmutassuk, mennyi mindent el tudunk érni közös összefogással.

A Tatai Közös Önkormányzati Hivatal munkatársi közössége idén márciusban az Angolparkban ültetett fákat. Tavaly többek között tereprendezéssel és virágok ültetésével szépítették az Öreg-tó partját valamint a Kossuth teret, és csak az ősz folyamán 90 fát ültettek ki a város számos pontjára. Az áprilisi „TeSzedd!” akció során az Agostyánba vezető kerékpárút mentén kevés hulladékot találtak, a közút mellett azonban jellemzően gyakori volt az eldobott szemét, elsősorban energiaitalos és egyéb flakonok valamint cigarettásdobozok. Az akció végére 28 zsákot töltöttek meg hulladékkal.