Közel három évtizede támogatja az önkormányzat a Juniorka Alapítványt

Idén is segíti Tata Város Önkormányzata a Juniorka Bölcsődében és Óvodában zajló munkát. A támogatási szerződést Michl József polgármester és Valakovics Józsefné kuratóriumi elnök írta alá.

28 éve tart a város és az alapítvány együttműködése, az önkormányzat a kezdetektől támogatója, segítője az alapítványi bölcsődének és óvodának. Az intézmény jelentőségével kapcsolatban Michl József polgármester úgy fogalmazott: – A Juniorka sok tatai családnak nyújt nagy segítséget, ezért hálásak vagyunk az itt zajló munkáért, hiszen, ha nem lennének, akkor a városnak szüksége lenne még egy óvodára és bölcsődére. Éppen ezért természetes az együttműködésünk és a támogatásunk, ami tavaly 31 millió forint volt, idén pedig már 41 millió forintot biztosítunk számukra a működésre.

A Juniorka Alapítványi Óvoda négy csoporttal működik, melyekben 100 kisgyermekről gondoskodnak, a bölcsőde két csoportjában pedig 24 férőhely van. Az intézmény folyamatosan fejlődik, a közelmúltban a bölcsődések csoporthelyiségei kaptak új lambériát, a folytatásban pedig a tervek szerint a padlózat cseréjére kerülhet sor. Január 23-án a magyar kultúra napja alkalmából gyűltek össze a juniorkás családok, akik a Micimackó csoport zenés műsorát láthatták.