Közös gálaműsoron mutatkoztak be tehetséges tatai fiatalok

Tata Város Önkormányzata és Diákönkormányzata szervezésében városi Tehetséggálát rendeztek március 25-én a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban, ahol 12 produkciót láthatott a közönség.

Tata 2019 nyarán nyerte el a Tehetségbarát Önkormányzat címet. Az elismerésben olyan önkormányzatok részesülhetnek, melyek segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és a tehetséggondozó szervezetekkel is példamutató együttműködést folytatnak. Városunk önkormányzata hosszú ideje nyújt széleskörű ösztöndíj támogatást, emellett köznevelési, közoktatási, és közművelődési megállapodások útján is támogatja a tehetséggondozással foglalkozó intézményeinek, szervezeteinek működését.  Rigó Balázs alpolgármester a gálán elmondta: – Fontos köszönetet mondanunk azoknak a pedagógusoknak, felkészítőknek, akik a gyerekekkel dolgoznak, hiszen az ő munkájuk elismerése is minden ilyen alkalom, amikor a fiatalok bemutatják a produkcióikat. 2019-ben már szerveztünk egy tehetséggálát, de ezt követően a koronavírus járvány sajnos megakadályozta újabb találkozási lehetőségek megteremtését. Most azonban végre újra itt vagyunk és remélem, hogy ezt a hagyományt folytatni tudjuk a következő években is.

A tatai eseményen közel 180 fiatal mutatkozott be a Peron Tehetségközpont színpadán. A helyszínen felléptek a Menner Bernát Zeneiskola, a Kőkúti, a Fazekas és a Vaszary Iskola, a Kenderke, a Pötörke, az Eötvös Gimnázium, a Református Gimnázium, a Színes Iskola, a Peron Tehetségközpont, a Csűrdöngölő táncegyüttes és a Primavera Tánccsoport tehetségei. A fellépő csoportok a gála végén elismerésben részesültek, melyeket Michl József polgármestertől vehettek át. A városvezető hangsúlyozta: – Az önkormányzat továbbra is örömmel támogatja azokat, akik a tehetségük mellé szorgalmas munkát is tesznek. Tata polgármestere külön köszönetet mondott a szülőknek és a pedagógusoknak azért az erőfeszítésért, mellyel segítik és kísérik a gyerekek fejlődését. Az eseményen a zsűri tagjai is inspirálták a fiatalokat, Szénási Edina, a Víz Zene Virág Fesztivál képviselője, Ruska Péter a Peron Tehetségközpont oktatási vezetője, Karvaly Róbert koreográfus, valamint Rigó Balázs, Tata alpolgármestere osztotta meg gondolatait és értékelték is az egyes produkciókat.