Lehet pályázni az Esterházy Ferenc Művészeti Ösztöndíjra

A Tatai Mecénás Közalapítvány pályázatot hirdet pályakezdő művészek, illetve felsőoktatási művészeti intézmény hallgatói részére, akik országos vagy nemzetközi versenyeken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el eddig, és szakmai fejlődésükhöz további támogatásra van szükség. A pályázók az Esterházy Ferenc Művészeti Ösztöndíjra 2022. augusztus 19-ig jelentkezhetnek.

Az Esterházy Ferenc Művészeti Ösztöndíjalap létrehozását 2021. októberében jelentette be az önkormányzat és a Műdijó (Művészetekkel és Divattal a Jótékonyságért) Alapítvány, miután tavaly szeptemberben helyi vállalkozások, cégek részvételével jótékonysági estet szerveztek az alapítvány kezdeményezésére. Az esemény sikerrel zárult, 31 vállalkozás nyújtott támogatást, s összességében az esten lezajlott aukcióból és egyéb adományokból mintegy 3,5 millió forint gyűlt össze az ösztöndíjat kezelő Mecénás Közalapítvány számlájára.

Városunk legújabb ösztöndíjával kapcsolatban a közelmúltban rendezett sajtótájékoztatón Rigó Balázs alpolgármester kiemelte, hogy az ösztöndíj nem használható fel teljes mértékben szabadon, kifejezetten művészeti tevékenység megvalósítására vonatkozik. Pályázni lehet egyrészt eszközvásárlásra, amely az országos és nemzetközi versenyekre való felkészülést, a szakmai fejlődést segíti (művészeti eszközök, kellékek, stb.), valamint költségtérítésre, amely segíti a pályázók eljutását a hazai és nemzetközi versenyekre, kiállításokra, részvételüket az azokra felkészítő szakkörökre, táborokra (útiköltség, szállás, étkezés, nevezési díj, részvételi díj stb.).

Lévai Ádám, a Mecénás Közalapítvány elnöke tájékoztatott arról, hogy a lehetőség főleg Tatáról származó, a művészeti alap és középfokú végzettséget korábban itt megszerző fiataloknak, pályakezdőknek szól, akik öt évnél nem régebben fejezték be felsőfokú tanulmányaikat a művészet bármely területén, és országos vagy nemzetközi megmérettetéseken, kiállításokon kiemelkedő teljesítményt értek el.

A pályázatok elbírálásában külső szakértők is segíteni fognak, a támogatásokról a végső döntést a Tatai Mecénás Közalapítvány kuratóriuma hozza meg legkésőbb 2022. szeptember 16-ig. A pályázatokkal kapcsolatban további információ Izsáki Zsuzsannától kérhető a civil@tata.hu

e-mail címen, vagy telefonon munkaidőben, a következő számon: 06-34/588-664.

A részletes pályázati kiírás és adatlap a csatolt mellékletekben olvasható.

 

adatkezelesi_tajekoztato

palyazati_adatlap

palyazati_felhivas