Lezárult a Fellner-emlékezet játék

Március elsején a Városháza dísztermében fogadták a Fellner Emlékezet játék 7.-12. fordulóinak nyerteseit, és átadták a játéksorozat főnyereményeit is.

Tata Város Önkormányzata a tavalyi Fellner Jakab Emlékévben hirdetett meg egy 12 fordulós játékot, melynek feladványai kéthetente jelentek meg online és a  Városkapu újságban, s természetesen minden alkalommal Tata építőmesteréhez valamint alkotói korszakához, életművéhez kapcsolódtak. A helyes választ beküldők között fordulónként különböző tárgy illetve könyvjutalmat sorsoltak ki, az első hat forduló nyertesei tavaly októberben már megkapták nyereményeiket.

A Városházán Rigó Balázs köszöntötte a résztvevőket. Tata alpolgármestere a helyszínen elmondta: – A 12 játékban összesen 35-en vettek részt, közülük két játékos végzett abszolút 100 %-os teljesítménnyel, ugyanis mindegyik fordulóban részt vettek és minden alkalommal helyes megoldásokat küldtek be, így ők a Fellner-emlékezet játék fődíjasai, Boros Loretta és Gergó-Elekes Andrea, akik könyvajándékot és egy-egy okosórát nyertek. Mellettük Szűcs Imre és Tanczerné Jakus Emőke voltak azok, akik ugyancsak részesei voltak minden fordulónak, 11 alkalommal adtak be helyes választ a kérdésekre. Őket 11 fordulóban való részvétellel és 10 helyes válasz beküldésével Kapusy Péter követi a rangsorban. Rigó Balázs hozzátette: – Volt egy felvidéki játékosunk, aki az utolsó három fordulóba kapcsolódott be, de volt anya-lánya játékos párosunk is, összesen 130 megoldás érkezett be a játéksorozat folyamán, ezek közül 111 volt helyes megfejtés, ami 85 %-os eredményességet jelent.

A játék egyes feladványainak megalkotása Osgyáni Zsuzsanna nevéhez fűződik, Stegmayer Máté történeti muzeológus szakmai együttműködésével, partnerségben a Kuny Domokos Múzeummal.

A Fellner-emlékezet játék záróeseményéről senki sem távozott üres kézzel, hiszen a nyerteseken kívül minden résztvevő kapott valamilyen apró ajándékot.