Magyary Zoltánra emlékeztek június 11-én

Magyary Zoltánra emlékezett a közigazgatás tudós nevét viselő Népfőiskolai Társaság, Tata Város Önkormányzatával és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kara Magyary Zoltán Szakkollégiumával együttműködve, június 11-én délelőtt.

Magyary születésnapjához kapcsolódóan a népfőiskola szervezésében minden évben koszorúkat helyeznek el Magyary szülőházánál, a Tatai Járási Hivatalnál és a Környei úti temetőben Magyary Zoltán valamint felesége, Techert Margit sírjánál.

Dr. Magyary Zoltán (1888-1945) a magyar közigazgatás egyik legmeghatározóbb szakembere, a közigazgatás-tudomány nemzetközileg elismert alakja volt. Kötetei, tanulmányai, szakmai gondolatai és kritikái megalapozták a hazai közigazgatás tudományos igényű újjászervezését. Magyary sohasem szakadt el teljesen Tatától, amit az általa 1934-ben létrehozott Tatai Piarista Öregdiákok Szövetsége is bizonyít, valamint a közigazgatási reformprogramként ismert tatai mintajárás kialakítása, a Tatai Népfőiskola megalapítása, illetve kiemelkedő szerepe Tata és Tóváros egyesítésében.

A Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság minden esztendőben megszervezi a Magyary konferenciát, melyre idén a névadó születésének 136. évfordulójához kapcsolódóan július 1-én kerül majd sor.