Már a Tata Kártyánkat is frissíthetjük a CityApp alkalmazás segítségével

Megújult a CityApp Tata applikáció, melynek segítségével már online intézhető a Tata Kártya éves frissítése is. A témáról a Városházán rendeztek sajtótájékoztatót.

2022 őszén mutatták be az új CityApp Tata applikációt. Az ingyenes mobil alkalmazás segítségével egy helyen található meg számos hasznos információ, elérhetővé váltak az országos szintű közlekedési mobiljegy, autópálya matrica és belépőjegy vásárlási lehetőségek, városunk legfrissebb hírei, programajánlói. Az applikáció része a nagy népszerűségnek örvendő városi bejelentő funkció is, melyen keresztül bármilyen hiba, fennakadás, rendellenesség mobiltelefonon keresztüli jelentésére nyílt lehetőségük a tataiaknak. Michl József polgármester a sajtótájékoztatón elmondta: – Az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg a városi kommunikációban, az applikáció mellett például teljesen megújult a Tatai Televízió szerkesztősége, archívuma és az önkormányzat weboldala, elindult a város YouTube csatornája, frissült a Városkapu újság, valamint új technikai eszközöket is beszerezhettünk.

A CityApp Tata bevezetése óta közel 1300-an töltötték le az alkalmazást, melynek közel 700 regisztrált felhasználója van. A legújabb fejlesztéssel a kényelmi funkciókat erősíti tovább az önkormányzat. Ennek köszönhetően a személyes ügyintézés helyett már az applikáción keresztül újíthatjuk meg Tata Kártyánkat, amihez csupán néhány adatot kell megadnia a felhasználónak, s a kártya virtualizációját követően már nem lesz szükség a plasztik kártyára. Ez jól jöhet például a közelgő Víz, Zene, Virág Fesztiválon is, hiszen a rendezvényre a Tata Kártya bemutatásával jelentős kedvezménnyel lehet belépni az önkormányzat jóvoltából. Nemcsak a belépőjegyek esetében érvényesíthető kedvezmény, a fesztivál területén további szolgáltatások is olcsóbbak lesznek az érvényes Tata Kártyával rendelkezőknek. Az ifjúsági Tata Kártya érvényessége automatikusan frissül, a felnőtt kártyát pedig a lejárat előtt pár mozdulattal megújíthatjuk  bankkártyás fizetéssel. A plasztik városkártya helyett elég mobiltelefonon a CityApp Tata applikáción belül megmutatni a jövőben a digitális kártyát. A már meglévő Tata Kártya digitalizálása során figyelembe kell venni, hogy a kártyatulajdonos kártyáján hány elemből álló szám szerepel. Amelyik kártyaszám 7 karakter hosszú a kártyán, ott egy nullát kell írni a számsor elé az alkalmazásban történő regisztráció során. Az applikációban téves kártyavirtualizáció nem történhet, mivel a kártyaszámon kívül a születési dátumot is kéri az üzemeltető, és meg is vizsgálja, hogy azonos-e az applikációban megadott dátum a kártyaszámhoz rögzített dátummal.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a CityApp Tata megjelenésében is változott, s megújultak a funkciók az előzetesen felmért igényekhez és a legújabb telefonkészülékek adottságaihoz igazodva, így például már elérhető az országos parkolási rendszer is. Az alkalmazás a jövőben tovább bővül, a Tatai Városkapu Zrt. olyan csomagajánlatok tervezésébe kezdett, melyek segítségével előre tervezhetőek lesznek a családi programok, s azokra a jegyeket az applikáción keresztül meg tudjuk vásárolni. Emellett az önkormányzat célja az, hogy a jövőben ne csak a Városkapu Zrt. létesítményei, hanem a város összes program és rendezvényhelyszíne elérhetővé váljon a CityApp Tata alkalmazáson keresztül.