Még szeptember 1-ig szavazhatunk a megyei Prima-díj tatai jelöltjére

Július elején indult el a szavazás az idei Prima Díjasokra, akik között tatai és városunkhoz szorosan kötődő jelölt is van. Építőművészet kategóriában Markos Anikó építészre adhatjuk le a voksunkat még szeptember 1-ig.
Markos Anikó építészmérnök vármegyénk és Tata építészetének, építészeti közéletének meghatározó alakja. Munkásságát az online szavazásra létrehozott aloldal a kemma.hu-n így foglalja össze: „Szakmai munkájával támogatja a magán- és közösségi fejlesztéseket, az épített örökség megóvása és újjáéledése érdekében. Számos, kisvárosi léptékbe illeszkedő lakó-, társasháza, közösségi épülete és műemlékfelújítása kapott szakmai elismerést. A tatai Nagytemplom, Református Gimnázium, Vaszary-villa, Piarista Rendház, Nepomucenus-malom, a tatabányai Tulipános Ház, a komáromi Szent Imre Óvoda, Iskola és tornacsarnok, családi és társasházak, szolgáltató, ipari létesítmények, a Platán épületegyüttes és környezetének Ingatlanfejlesztési Nívódíjas tervezője. A megyei építész kamara elnökeként programokkal, kiállításokkal közvetíti a helyi építészet értékeit, az épített környezet jelentőségét.”
Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016-ban a Tata Városáért kitüntetés arany fokozatát adományozta Markos Anikó építész-tervezőnek, magas szakmai színvonalú építésztervezői tevékenységének elismeréseképpen, mellyel Tata város építészeti arculatának formálásában meghatározó szerepet tölt be.
Gratulálunk a jelöléshez Markos Anikónak! A szavazásra létrehozott online felületen – https://www.kemma.hu/primadij – szeptember elsején este nyolc óráig voksolhatunk rá.