Megemlékezéseink a Nemzeti Összetartozás Napján

Tata Város Önkormányzata és a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. tisztelettel hívja és várja a tataiakat a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából június 4-én, kedden tartandó megemlékezéseire:

 

8 óra 30 perckor félárbocra eresztjük az Országzászlót a Kossuth téren, ahol

beszédet mond Csányi Tamara, a magyarkanizsai J. J. Zmaj Általános Iskola igazgatóhelyettese

Közreműködnek:

a Magyar Honvédség 1. Páncélosdandár katonazenekar tagjai, Somogyi Bálint 8.e osztályos tanuló, a Vaszary János Általános Iskola diákja, a Tatai Református Gimnázium diákszínpada és a tatai Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola diákjai

 

15.00 órakor

a tisztelet és emlékezés virágait helyezzük el a szőgyéni emlékkeresztnél, a Mindszenty téren, ahol beszédet mond: Méri Szabolcs, Szőgyén polgármestere.

Közreműködnek: Berényi Kornélia (Szőgyén) és Solecki Szilárd (Tata)

 

16.00 órakor megkoszorúzzuk a Nemzeti összetartozás emlékművét

a Nemzeti összetartozás terén, ahol beszédet mond Michl József, Tata polgármestere és Nagy László, szovátai önkormányzati képviselő.

Közreműködnek: Rékasi Károly színművész, a Kőkúti Általános Iskola Fazekas utcai tagintézményének Kodály Kórusa, hangszeren kísér Paulovicsné Guoth Zsófia és Paulovics Milán, valamint a Menner Bernát Zeneiskola Fúvószenekara Belső Máté vezénylésével.

 

A rendezvények műsorközlője: Varga Lilla 

20 óra 30 perckor fellobbantjuk a nemzeti összetartozást szimbolizáló lángokat a Kálvária-domb lábánál. A tűzgyújtásra való készülődés 19 óra 20 perckor kezdődik. Közös éneklésre invitáljuk a résztvevőket Robozné Schőnfeld Zsuzsanna és Paulovicsné Guoth Zsófia vezetésével.