Megjelent Pribojszky Mátyás: A boszorkány című könyve

A Könyves Szerda programsorozat részeként a Német Nemzetiségi Múzeumban rendezték Pribojszky Mátyás: A boszorkány című könyvének bemutatóját április 19-én délután.

A Móricz Zsigmond Városi Könyvtár és a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület által szervezett eseményen Petrozsényi Eszter színművész mutatta be a könyvet, beszélgetőtársa Dományi Zsuzsanna könyvtáros volt.

A boszorkány, a 2014-ben elhunyt citeraművész-író 10. kötete, melyek közül a Kiáltás, a Gondolatunió és a Shalmyra az elmúlt években posztumusz jelent meg.  A művész özvegye, Petrozsényi Eszter elmondta, hogy Pribojszky Mátyás írói pályafutása élete apróbb, humoros történeteinek papírra vetésével kezdődött. Az alkotás azonban olyan jó érzéssel töltötte el, hogy ezt követően, megélve kreativitását és fantáziáját, saját gondolataival játszva, kitalált, elképzelt történeteket is elkezdett írni.

A boszorkány című kötet történetei – hasonlóan az ezt megelőző könyvekhez – hűen tükrözik az író életszeretetét és éleslátását, s természetesen, az olvasók örömére, nem hiányzik belőlük a humorérzék sem. A kiadványt az érdeklődők megtalálják a tatai könyvtárban.