Megjelent Szabó-V. Dóra új könyve

A Talentum Művészeti Iskolában rendezték Szabó-V. Dóra: Kényszer-vallomás című könyvének bemutatóját november 10-én. Az eseményen Rigó Balázs alpolgármester mondott köszöntőt, és az illusztrációban részt vállaló diákok is szerepet kaptak.

Szabó-V. Dóra gyermekkora óta szenvedéllyel ír, táncot tanított, elmélyedt a pszichológia világában, tanfolyamokon csiszolta tudását és önmagát. A szombathelyi születésű alkotó otthona sokáig Székesfehérvár volt, ma már Tatán él. A gimnáziumból, humán érdeklődése ellenére biológia szakra jelentkezett, emellett 19 évesen már önállóan oktatta a salsát. Magánéletében számos megpróbáltatást, akadályt kellett leküzdenie, tapasztalatai, élményei, személyes vívódásai valamint a pszichológia, az emberi érzések iránti mély kíváncsisága vezérli íróként is. Elvégezte Dr. Mezővári Gyula regényíró kurzusát, a Péterfy Akadémia kreatív írás kurzusát, valamint a Magyar Íróképző írótanfolyamát is. Legutóbb „Útvesztők” címmel jelent meg könyve, most pedig itt a Kényszer-vallomás, melyet a következőképpen jellemez weboldalán: „Közel 20 évig küzdöttem a kényszerbetegséggel, amely megnehezítette a mindennapjaimat, bezárkóztam, elszigetelődtem, és azt hittem, sosem leszek „normális”. A könyv a betegség kialakulásától a felismerésen át a terápiás utat mutatja meg, amellyel magam mögött hagytam, emellett mesél a testképzavarról és az abúzus hatásairól is.

A könyv témájának aktualitását, jelentőségét ajánlójában Péterfy Novák Éva írónő így fogalmazta meg: – “Fontos könyv. Mondhatnám egyetlen elcsépelt mondattal. De ez nem lenne elég. Így inkább azt mondom, hogy olvassátok, szeressétek, mert nemcsak fontos könyv, hanem bátor, tabukat döntő, szívhez szóló, érzékenyítő és figyelemre méltó írás.”

Szabó-V. Dóra a tatai bemutató helyszínén elmondta: – Nagyon jó érzés beszélni a kényszerbetegségről, hiszen még mindig tabutémának számít, s bízom benne, hogy kicsit felkavarja az állóvizet. Számos megkeresést kaptam már hasonló betegséggel küzdőktől és hozzátartozóiktól, akik elárulták, hogy nagy segítség volt nekik a könyvem, és egy kórházi bemutatón is túl vagyunk, ahol érintettekkel sikerült találkozni és egy nagyon interaktív találkozót élhettem meg.

A Talentum Iskolában az illusztrációkat készítő diákok is megszólaltak, alkotásaikból kiállítást láthatott a közönség. Az eseményen közreműködött Dr. Mogyorósy-Révész Zsuzsanna pszichológus, valamint Somhegyi Kitti.