Megnyílt a „Hangszert a kézbe” programsorozat Tatán

Február 22-én délelőtt megnyílt a „Hangszert a kézbe” elnevezésű országjáró könnyűzenei játéktér és ismeretterjesztő sorozat, mely február 24-ig várja az érdeklődőket a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban, a Piarista Rendházban.

A helyszínen ingyenesen látogatható a hangszerkiállítás, mely bepillantást nyújt a dob és ütőhangszeres, a gitáros és basszusgitáros, a billentyűs, a népi és klasszikus hangszerek világába valamint az elektronikus zenei és a stúdiós szekciókba. A kiállítás mellett rendhagyó énekórákkal, hangszeres és hangtechnikai kurzusokkal,  koncertekkel is készülnek a szervezők.

Pap Tibor, a Peron Központ vezetője elmondta: – A program célja az, hogy megszerettessék, megismertessék a gyerekekkel a különböző hangszereket, mert számos felmérés bizonyítja, hogy a gyermekek egy jelentős része élete során soha nem kerül közel egy hangszerhez sem. A  hangszerekkel való ismerkedés pedig segítheti, hogy a fiatalok kedvet kapjanak a zenéléshez, a zenetanuláshoz.

Az eseményt Michl József polgármester nyitotta meg, aki köszönetet mondott a szervezőknek, amiért a programot 2019 után már második alkalommal hozták el Tatára, valamint a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központnak, hogy ismét otthont adnak a rendezvénynek. A megnyitón Bajnai Zsolt a program vezetője tájékoztatott arról, hogy 5 éve indult el ez az országjáró sorozat és két nap múlva, február 24-én itt Tatán kerül majd sor a 200. kiállítási napra.

A kiállítás három teremben látható, az egyikben a dobok és DJ eszközök találhatóak, a másikban gitárok és billentyűs hangszerek, míg a harmadikban  stúdiótechnika valamint klasszikus és népi hangszerek várják az érdeklődőket.

Az eseménysorozat 5 évvel ezelőtt az NKA Hangfoglaló Program támogatásának köszönhetően indult el. A Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) által szervezett program eddig 48 alkalommal, összesen mintegy 110 ezer látogatót vonzott.