Megnyílt a Talentum Iskola kiállítása a tatai múzeumban

A Talentum Művészeti Szakgimnázium diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás február első napján  a Vármúzeum vártorony kiállítóterében. A „Tata 2022” címet viselő tárlat anyagában a Kuny Domokos Múzeumot és programjait, valamint városunk nevezetességeit népszerűsítő terveiket, grafikai alkotásaikat mutatják be a 13. osztályos diákok.

2020. januárjában “Tata 2020” címmel nyitották meg ugyanezen a helyszínen a gimnázium akkori 12 végzős diákjának kiállítását, melyen tárgytervek szerepeltek szintén azzal a céllal, hogy népszerűsítsék Tatát és a múzeum programjait. Az idei év első időszaki kiállítását Dr. Schmidtmayer Richárd mutatta be. A múzeum igazgatója elmondta, intézményük hosszú évek óta a minél szélesebb körű nyitásra és a folyamatos megújulásra helyezi a hangsúlyt, ebben pedig nagy szerepet játszik a Talentum Iskola, melynek fiatal alkotói az elmúlt években több kiállítás hátterét is elkészítették. „Az együttműködésünkben a kíváncsiság a legfontosabb elem, hiszen kíváncsiak vagyunk arra, hogyan látják a diákok a várost és annak népszerűsítését. Ez nekünk is fontos visszajelzés, mert általa egészen új nézőpontokat kapunk” – fogalmazott Dr. Schmidtmayer Richárd.

A kiállítást Michl József polgármester nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy a Talentum Iskola folyamatosan újabb és újabb kreatív ötlettel, inspirációval lép a tataiak elé, ezért pedig köszönet jár nemcsak a diákoknak, hanem a pedagógusoknak is, akiknek támogatása, ösztönzése és szakmai útmutatása nélkül nem valósulhatnának meg a különböző projektek.

A tárlat március végéig látogatható a vártoronyban, ahol 20 fiatal alkotó látvány és tárgyterveit, posztereit, ajándéktárgy ötleteit láthatja a közönség. A leporellókat hamarosan közzéteszi és szavazásra bocsátja online felületein a tatai múzeum, s a szavazás eredménye alapján döntenek arról, hogy idén mely ötletek alkotják majd az intézmény arculatát.