Megnyílt a Tatai Sokadalom- 261-en kaptak idén Városi Művészeti Díjat

Június 14-én az Angolkertben megnyílt a Tatai Sokadalom, s a hagyományoknak megfelelően idén is a népművészeti fesztiválon adták át a Városi Művészeti Díjakat.

A Tatai Sokadalom megnyitóján Michl József polgármester megköszönte a Kenderke Néptánc Egyesületnek, hogy már 24 éve megszervezik az eseményt, és a városvezető külön gratulált ahhoz, hogy a Kenderke Alapfokú Művészeti Iskola hamarosan bővül, az oktatás szakgimnáziumi képzéssel egészül ki. Farkas Emőke, a művészeti iskola igazgatója az esemény színpadán ezzel kapcsolatban így fogalmazott: – Most, egy új korszak küszöbén állunk. Örömmel jelentem be, hogy a jövőben intézményünk Általér Református Iskola néven folytatja működését. Ez az átalakulás nem csupán névváltozást jelent, hanem a jövőbe vezető út megnyitását is, hiszen szakgimnáziumi képzéssel kívánunk bővülni, mely során táncos előadóművészeket fogunk képezni néptáncos és kortárs modern táncos szakon. Ez az ötéves képzés nemcsak érettségit, hanem szakmát is ad majd a diákoknak, s lehetőséget biztosít számukra, hogy a tánc iránti szenvedélyüket magasabb szinten éljék meg.

A megnyitót követően a közönség a Kenderkések éves vizsgaelőadását láthatta, majd ezt követően került sor a Városi Művészeti Díjak átadására. A művészeti díjra jogosult minden tatai diák, illetve Tatán működő csoport, amely bármely művészeti ághoz tartozó nemzetközi, országos vagy regionális szintű versenyen 1.-3. helyezést ért el, vagy ilyen versenyen kimagasló művészeti munkájáért egyéb díjazásban, például különdíjban részesült. Természetesen jogosultak a díjra a felkészítő tanárok, művésztanárok, oktatók is. A mögöttünk álló tanév versenyekben gazdag és sikeres volt, így 2024-ben az önkormányzat 261 elismerést adományozott, melyekre 10 intézményből érkeztek a javaslatok. Az idei esztendőben Városi Művészeti Díjban részesültek névsora a csatolt mellékletben olvasható, szeretettel gratulálunk nekik!

Városi művészeti Díj-díjazottak 2024