Megnyílt a Tatai Sokadalom -átadták az idei Városi Művészeti Díjakat

Június 16-án délután a hagyományos felvonulással megnyílt az idei, sorrendben 23. Tatai Sokadalom. A népművészeti fesztivál hétvégéjén a programok ebben az esztendőben is ingyenesen látogathatóak.

Bánáti Norbert, a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese és zenei tanszakvezetője a megnyitónak helyet adó szabadtéri színpadon úgy fogalmazott: – Június 4. a Nemzeti Összetartozás Napja volt, a Sokadalom pedig az összefogás rendezvénye lett. Az idei programsorozat megszervezése ugyanis nagyon nehéz körülmények között indult, ám számos vállalkozó, cég és intézmény ajánlotta fel a segítségét, így közös erővel, igazi összefogással sikerült 22 év után újra megrendezni a Sokadalmat.

Évek óta hagyomány, hogy a Sokadalom nyitó délutánján kerül sor a Városi Művészeti Díjak átadására. A művészeti díjra jogosult minden tatai lakcímmel rendelkező tanuló, illetve Tatán működő csoport, amely bármely művészeti ághoz tartozó nemzetközi, országos vagy regionális szintű versenyen 1.-5. helyezést ért el, vagy ilyen versenyen kimagasló művészeti munkájáért egyéb díjazásban, például különdíjban részesült. Ugyancsak jogosultak a díjra a felkészítő tanárok, művésztanárok vagy oktatók, akiknek növendékei a sikereket elérték. A mögöttünk álló tanév újra gazdag volt művészeti versenyekben és rendezvényekben. Tavaly 7 iskola közel 180 diákját díjazta az önkormányzat, az idei évben viszont 8 iskola 318 diákja és 37 felkészítő tanára részesült az elismerésben a Pötörke, a Kenderke, a Fazekas és a Kőkúti Iskola, a Református Gimnázium, a Menner Bernát Zeneiskola valamint a Vaszary és a Jázmin Iskola képviseletében. Minden díjazottnak szívből gratulálunk a szép sikerekhez!

A 23. Tatai Sokadalom vasárnap estig várja a látogatókat az Angolparkban. A programok sorában többek között koncertek, táncházak, meselőadások, ringató és népi-kézműves kirakodóvásár is szerepel. A részletes programot megtalálják az esemény közösségi oldalán, a Kenderke weboldalán és a tata.hu oldalon is.