Megnyílt Sulyok Gabriella és Lévai Ádám közös kiállítása

Április 27-én az Esterházy Kiskastélyban nyitották meg Sulyok Gabriella és Lévai Ádám grafikusművészek közös kiállítását „Álomölelők” címmel.

Lévai Ádám a Kiskastélyban utoljára 2019 augusztusában mutatta be alkotásait, akkor „A faun visszatér” címmel 45 képét láthatta az épületben a közönség. 2022 tavaszán a Tatai Várban nyitották meg újabb kiállítását, amely a „Létvágy” elnevezést kapta, majd az Eötvös Gimnáziumban és a Tatai Református Gimnáziumban „Ima” címmel 33 alkotását láthattuk. Legújabb kiállításán a soproni, Munkácsy Mihály-díjas Sulyok Gabriellával osztozik. A tatai művész  elmondta: – Sulyok Gabriella a grafika nagyasszonya, aki régóta dédelgeti a közös kiállítás ötletét. Ő lélekösvényeket, lélektájakat rajzol, és már sokszor elképzeltem, ahogyan az én faunjaim rászabadulnak ezekre a terekre. Mivel van egyfajta lelki kapcsolat közöttünk, a grafikáink összeillenek valahol, távkapcsolatban vannak egymással: Gabriella felülről szemléli a világot, mint egy repülő angyal, én pedig nagyon közelről.

A Kiskastély emeletének egyik termében Sulyok Gabriella, a másikban Lévai Ádám képeit láthatjuk, míg a két szobát összekötő térben a művészek grafikái egymásnak felelgetnek. A nagy érdeklődéssel kísért megnyitón Sulyok Gabriella kiemelte, igazi öröm számára, hogy ilyen különleges hangulatú helyszínen láthatja viszont a képeit, amelyek nagyon nyílt, barátságos fogadtatásban részesülnek Tatán.

Az eseményen Kövesdi Mónika művészettörténész mondott bevezetőt, a kiállítást Jász Attila nyitotta meg. Az 50 alkotásból összeállított tárlatot május 20-ig látogathatják az érdeklődők.