Megnyitotta kapuit a Malomkert

Május 18-án egész napos programkínálattal nyitotta meg kapuit az idei szezonra a Malomkert. A nyitás ebben az évben is Nepomuki Szent János, a molnárok védőszentjének napjához kapcsolódott.

A tavaly júniusban átadott, felújított Jenő-malom és környezete 2023 decemberében elnyerte a Magyar Tájépítészek Szövetségének Tájépítészeti Nívódíját, a közelmúltban pedig a Településfejlesztési Szövetség Településfejlesztési díját érdemelte ki. Utóbbit a nyitás napján adta át Michl József polgármester Pálházy Nándornak, a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. vezérigazgatójának. A díjat az önkormányzat „Város – Infrastruktúrafejlesztés” kategóriában nyerte el. Indoklásában az elismerést megítélő Településfejlesztési Szövetség hangsúlyozta: – „Tata városa Malomkert projektjével bebizonyította, hogy tudja: nem elegendő épületeket felépíteni vagy éppen felújítani, a múltat átélhetővé is kell tenni ahhoz, hogy a következő generációk élményeken keresztül kötődhessenek eleink világához.”

A nyitás napján az érdeklődőket bábelőadások, kézműves és játszóházi foglalkozások is várták. A Malomkert szerdától vasárnapig várja a látogatókat 10 és 18 óra között. A Tatai Sokadalom idején, június 14. és 16. között a gyermekeknek díjmentes lesz a belépés.