Megújult a Piarista Rendház függőkertje

A Tatai Rend-ház Kft. február 10-én rendezte a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2021-00860 azonosítószámú, „Pihenőpark kialakítása a volt Piarista Rendház függőkertjében” című pályázat projektzáró eseményét.

A Kft. 2021-ben sikeresen pályázott a Tata Helyi Akciócsoport által meghirdetett „Épített és természetes szabadtéri közösségi terek és zöldfelületek infrastrukturális fejlesztése, eszközbeszerzés” című helyi felhívásra. A beruházás célja a volt Piarista Rendház függőkertjének megújítása volt.

Az eseményen Acsainé Dávid Ágnes, a Tatai Rend-ház Kft. ügyvezetője mutatta be a projektet, melyről elmondta: – Egy három teraszos függőkertünk van, amit évtizedekig nem használtak, most viszont végre megújulhatott az első és a második teraszt tartó támfal. A fejlesztés igazi ajándék számunkra, mert annak nyomán az első teraszról kényelmesen és biztonságos lépcsőn át jutunk le a másodikra. Acsainé Dávid Ágnes kiemelte: – A megújult kert nem csupán egy infrastrukturális fejlesztés eredménye, hanem hozzájárul az itt zajló közösségi élethez, az oktatás és a kulturális programok hátteréhez, minden generáció pihenését, kikapcsolódását szolgálva.

2017 szeptemberében nyíltak ki újra a volt Piarista Rendház épületének kapui, amikor a helyszínen megkezdte működését a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ. Az elmúlt esztendők során a Rendház nem csak a helyi  felsőoktatás képzési centruma lett, hanem kulturális központként is működik, ahol időről-időre koncertekkel, kiállításokkal és más művészeti, kulturális eseményekkel várják az érdeklődőket.