Memóriakártyák segítségével tanulnak a tatai kisdiákok Fellner Jakabról

December 15-én a Talentum Iskola kisdiákjai játszhattak először a Fellner Memóriakártyákkal, melyek az építőmester és munkássága előtt tisztelgő Fellner Emlékév alkalmából születtek meg. A memóriakártyák segítségével a gyerekek jobban megismerhetik a Fellner nevéhez kötődő tatai épületeket.

A játék a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár ötlete alapján, és a könyvtár közreműködésével jött létre. Sinkó Ildikó, a tatai könyvtár igazgatója elmondta: – Az emlékévhez számos eseményük kapcsolódott az év folyamán, s arra gondoltak, hogy a középiskolások és a felnőttek ismereteinek bővítése mellett a kisebbekhez is szívesen közelebb vinnék a témát. Így született meg a memóriakártya ötlete, amely fejleszti a memóriát, a versenyszellemet, de ha két csapatban játszanak, akkor az együttműködést is.

A kártyadobozban 17 pár található, a Fellner nevéhez köthető épületek fotóival. Az 1. pakliban található épületek párját kell keresni, s az nyer, aki a legtöbb párt megtalálja. A 2. pakli nehezített, abban az épület külső képéhez egy belső képet kell párosítani.

Rigó Balázs alpolgármester a kártyák bemutatóján úgy nyilatkozott: – Arra törekedtünk a Fellner Emlékév során, hogy a fiatalokat is megszólítsuk. A középiskolások számára ezért készült el az ősszel bemutatott Fellner képregényünk, az általános iskolásokra pedig a memóriakártyák megalkotásával gondoltunk. Ennek a kártyának a bemutatására kiváló helyszín a Szerafikum,  amely a Kapucinus Templomhoz kapcsolódik, a Kapucinus Templom pedig Fellner Jakab tatai munkásságának első állomása, hiszen ezen az épületen dolgozott városunkban először, pallérként kezdve el pályafutását.

A Fellner Memóriakártyák dobozain QR kód található, amely leolvasáskor a tatai könyvtár weboldalára irányítja az érdeklődőket, ahol további információkat találunk az egyes épületekről.  A játék hamarosan eljut a helyi általános iskolákba.

általános iskolákba.