EQUUS Tatai Állatmenhely Alapítvány

Székhely:

2890 Tata, Pálffy út 7.

Képviselő:

Dolgos Éva Eszter – kuratóriumi elnök

Nyilvántartási szám:

11-01-0001020

Adószám:

18285219-1-11

Statisztikai számjel:

18285219-0162-569-11

Közhasznúsági fokozat:

Közhasznú

Alapítvány típusa:

Alapítvány

Cél szerinti besorolás:

környezetvédelmi tevékenység

Cél szerinti leírás:

Gyepmesteri feladatok ellátása, a gazdátlan, kóbor állatok visszajuttatása az eredeti gazdájukhoz, vagy örökbeadása felelős kutyatartóknak.

Az alapítványról

Az alapítvány főbb céljai közé tartozik egy, az Európai Unió elvárásainak is megfelelő menhely, állatvédelmi, rehabilitációs központ létrehozása, ahol lehetőség van a kóbor állatok kultúrált befogadására, akár hosszú távú humánus megőrzésére és ellátására.

Tatán és kistérségében nagy szükség van egy ilyen hasznos, és az állattartási kultúrát elősegítő létesítményre, ahol az elveszett kutyák tulajdonosainak is segítséget nyújtanak, és példát szeretnének mutatni abban, hogy a kóbor, talált és gazdához sokáig nem jutó állatokat sem szükségszerű elpusztítani.

Ezen kívül nagyon fontosnak tartják a felelős állattartásra való nevelést, a társadalmi szemlélet formálását. Ebben a média segítségére is számítanak. Az állatvédelem és a felelős állattartás témájához kapcsolódó előadások (pl. iskolákban) valamint rendezvények szervezése, tájékoztató kiadványok terjesztése, a nevelés, oktatás, szemléletformálás is céljaik között szerepel.