Szövetség Tatáért Alapítvány

Székhely:

2890 Tata, Hattyúliget u. 4.

Képviselő:

Horváthy Lóránt – kuratóriumi elnök

Telefonszám:
E-mail:
Adószám:

18613896-1-11

Nyilvántartási szám:

11-01-0000883

Statisztikai számjel:

18613896-9499-569-11

Közhasznúsági fokozat:

Nem közhasznú

Alapítvány jellege:

Nyílt alapítvány

Cél szerinti besorolás:

kulturális tevékenység

Cél szerinti leírás:

Tata város kulturális életének fellendítése, a kultúrával kapcsolatos művészeti, tudományos rendezvények megszervezése, támogatása.

Az alapítványról

A Szövetség Tatáért Alapítvány 2002 óta működik Tatán. Alapvető célja a város kulturális, művészeti, közösségi életének fellendítése épített és természeti környezetének megóvása, gyarapítása. Az elmúlt két évtized során számos ismeretterjesztő, kulturális, tudományos, szabadidős rendezvényt szerveztek, melybe igyekeztek bevonni a város lakóit, polgárait.

A társadalmi szerepvállalás is alapvető feladataik közé tartozik. Folyamatos adománygyűjtéssel segítenek a rászorulókon, támogatást nyújtanak helyi szervezeteknek. Rendezvényeikkel a társadalmi összefogás, a közösségi lét fontosságát igyekeznek kihangsúlyozni.

Kirándulásaik alkalmával a helyi és nemzeti értékek meglátogatásával, megismertetésével a nemzethez, a közösséghez való tartozás érzését kívánják erősíteni. A Tatai Vár udvarán felállított 1848-as szabadságharcos emlékoszlop, valamint az Aradi vértanúk emlékére készített kopjafa felállítása is az alapítvány nevéhez fűződik, melyek szintén nagy társadalmi összefogással valósultak meg városunkban.