Esőemberekért Egyesület

Székhely:

2890. Tata, Fürdő u. 24.

Képviselő:

Schenk Lászlóné – elnök

Telefon:

+36-34-589-685

E-mail:

esotata@t-online.hu

Nyilvántartási szám:

11-02-0001177

Adószám:

18609305-1-11

Statisztikai számjel:

18609305-9499-529-11

Közhasznúsági fokozat:

közhasznú

Bankszámlaszám:

11740047-20127523

Egyesület formája:

egyesület

Cél szerinti besorolás:

szociális tevékenység

Cél szerinti leírás:

Lakóotthon létrehozása, annak működtetése, munkaerő-piacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése.

Az egyesületről

Az 1999-ben alakult egyesület az autizmussal élő személyek ellátását célozta meg, így a lakhatás, a foglalkoztatás és a képzések, fejlesztések területén fejti ki tevékenységét.

2000-ben alapította meg az egyesület a HELP Nonprofit Kft-t, (Tata,Ady E. u. 40. Ügyvezető: Körmendi Tímea) amely a rehabilitációs foglalkoztatás egy részét valósítja meg a városban és város környékén élő megváltozott munkaképességű személyek vonatkozásában.

2001-ben adták át a Szent Gergely Lakóotthont,(Tata, Fürdő u. 24.) amelyet 2021-ben támogatott lakhatássá alakítottak át. Itt nyolc fő felnőtt autista számára biztosítanak családias környezetben lakhatást és a szükségleteiknek megfelelő szolgáltatásokat.

Felnőtt-képző intézményként a fogyatékos személyek számára szerveznek általános célú képzéseket külső megrendelések alapján.

A Fecske szolgálatuk – vagy „Otthon segítünk” programjuk keretében azoknak a családoknak nyújtanak támogatást, akiknek fogyatékos családtagjuk van, az ő számára szakemberek által nyújtott felügyeletet biztosítanak igény szerinti időpontokban. Ez pályázati program keretében működik 2011 óta, annyi óraszámmal, amennyivel az adott évben rendelkeznek.

2016 óta működtették az Autizmus Spektrumzavar Tanácsadó és Szolgáltató Központukat, amely 2021-ben nappali ellátó intézmény lett. Itt a környéken, autizmussal élő gyermekek, felnőttek számára gyógypedagógiai- és tanácsadó tevékenységet biztosítanak autizmus szakirányú gyógypedagógusok alkalmazásával. (Tata, Somogyi Béla út 39. Szakmai vezető: Lunacsek Gabriella)

Akkreditált rehabilitációs foglalkoztatást – saját előállítású termékek előállításával – biztosítanak megváltozott munkaképességű és fogyatékos munkavállalók számára a Tata, Somogyi Béla út 39-ben működő telephelyükön. (Felelős vezető: Majorosi Mónika) Itt készülnek, illetve kerülnek forgalmazásra a „Tata Csemegéje”, a „Tata Csemegéje Friss” termékcsaládok finomságai az aszalt gyümölcsök, zöldségek felhasználásával.

Valamennyi tevékenységük fókuszában az autista személyek vannak, akiknek az társadalmi beilleszkedését és befogadását szorgalmazzák. Munkájukat az evidencia alapú módszerek alkalmazásával végzik, a szükségletek és az igények mentén.