Háztűz-őrző Nők és Anyák Egyesülete

Székhely:

2890 Tata, Bacsó Béla u. 66.

Képviselő:

Takácsné Stamler Gabriella – elnök

Facebook:
Mobil:

+36-20-384-5454

E-mail:

haztuzorzo@haztuzorzo.hu

Nyilvántartási szám:

11-02-0001561

Adószám:

18615496-1-11

Statisztikai számjel:

18615496-9499-529-11

Közhasznúsági fokozat:

Közhasznú

Egyesület formája:

egyesület

Cél szerinti besorolása:

szociális tevékenység

Cél szerinti leírás:

Az anya, mint a családot összetartó legfontosabb tényező mentális és fizikális megerősítése, a hagyományos családi struktúra megőrzése, illetve helyreállítása, ezáltal a gyermek harmonikus fejlődésének elősegítése. A nők és az édesanyák munkába való visszaállásával kapcsolatos nehézségek kezelése, ezáltal társadalmi helyzetük és esélyegyenlőségük javítása. Az édesanyák közösségének építése, formálása, valamint a gyermekelhelyezési problémáinak megoldása, egy, az óvodai illetőleg bölcsődei alapellátást kiegészítő új íipusú gyermekfelügyeleti rendszer létrehozása, melynek keretében egy, az egyesület által üzemeltetett játszóházat kívánnak kialakítani. Fogyatékos gyermekek társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése érdekében segítség nyújtása, életminőségük javítása.

Az egyesületről

A 2005-ben létrejött Háztűz-őrző Nők és Anyák Egyesülete azért tevékenykedik, hogy alapértékeinken, elhivatottságunkon keresztül megerősítsék és támogassák a hozzájuk forduló Tatán és környékén élő nőket, anyákat és családokat azzal, hogy igényeikre épülő programokat és szolgáltatásokat nyújtanak számukra.

Programjaik között szerepel tanácsadás, beszélgetés, kismama és baba-mama torna, hordozós klub, játszóház, zenebölcsi, horgoló foglalkozás, de szerveznek gyermekzsúrokat és rendezvényeket is.

Munkájukkal, programjaikkal, városi rendezvényeikkel, családi napközijükkel civilként járulnak hozzá Tata város Gyermekbarát Programjához.

Hitvallásuk: „Olyan világról álmodunk, ahol az egyesületi közösségben működő ÖSSZEFOGÁS, ODAFIGYELÉS, ELFOGADÁS, VÁGYAK ÉS ELKÉPZELÉSEK SZABAD MEGVALÓSÍTÁSA kiáramlik a velünk kapcsolatban lévő Nők, Anyák, Családok és Gyermekek felé.