Önkéntesség Tatán és Környékén Egyesület

Képviselő:

Gönczy Mihály – elnök

Székhely:

2890 Tata, Perényi u.30

Telefon:

+36-34-456-789

E-mail:

tataisegitok@gmail.com

Adószáma:

19292012-1-11

Statisztikai számjele:

19292012-9499-529-11

Közhasznúsági fokozat:

nem közhasznú

Egyesület formája:

egyesület

Cél szerinti besorolás:

adományosztási tevékenység, nonprofit szövetségek (pl. többcélú és általános adományosztás, sport- szakmai és egyéb nonprofit szövetségek, civilügyi szolgáltatás)

Cél szerinti leírás: 

Az egyesület célja, hogy segítsen a Tatán és a környékbeli településeken élő lakosoknak. Minden olyan önkéntes kezdeményezést megvalósít, amivel hozzájárulhat az emberek életkörülményeinek javításához és a lakókörnyezet szebbé tételéhez.

Az egyesületről

Az Önkéntesség Tatán és Környékén civil csoport 2020 januárjában alakult. Hivatalos formába 2021 elején öntötték tevékenységüket, amikor az akkor már 12 fős társaság megalakította az Önkéntesség Tatáért Egyesületet.

A céljuk, hogy segítsenek a Tatán és a környékbeli településeken élő lakosoknak. Minden olyan önkéntes kezdeményezést megvalósítanak, amivel hozzájárulhatnak az emberek életkörülményeinek javításához és a lakókörnyezetünk szebbé tételéhez. Az egyesület fontos feladatának tartja továbbá a beteg gyermekek és rászorulók megsegítését. Ennek érdekében a különböző adománygyűjtő akciók szervezése mellett az Ácsról indult ötlet alapján Tatán több helyszínen is kupakgyűjtő szíveket telepítettek, és ezt Szomódon és Bajon is megtették. Kezdeményezéseik tervezése és megvalósítása során szorosan együttműködnek a települési önkormányzatokkal és intézményekkel.

Az alapító Gönczy Mihály 2020-ban a Tata és Térsége Civil Társulás által szervezett „Mindennapok Hősei” szavazáson a civil kategóriában a harmadik helyezést érte el, és még ugyanebben az évben a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház pályázatán az egyesület elnyerte az „Év Önkéntes Szervezete” díjat.

2021-ben csatlakoztak a Tata és Térsége Civil Társuláshoz.