Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület

Székhely:

2890, Tata Váralja u. 4

Képviselő:

Essősy András  – elnök

Web:

www.vizzenevirag.hu

Telefon:

+36-34-381-488

E-mail:

level@vizzenevirag.hu

Nyilvántartási szám:

11-02-0001197

Adószám:

18609824-2-11

Statisztikai számjel:

18609824-9499-529-11

Közhasznúsági fokozat:

közhasznú

Egyesület formája:

egyesület

Cél szerinti besorolás:

kulturális tevékenység

Cél szerinti leírás:

A hagyományos tatai ünnep a Víz, Zene, Virág Fesztivál megrendezése, a rendezvényhez támogatók keresése, a részvétel erősítése.

Az egyesületről

A Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület 1999-ben azzal a – hosszú távú – céllal  alakult, hogy egy baráti, családi rendezvénnyel bővítse a város kulturális eseményeit. Ezt a célkitűzést hamarosan túlszárnyalva a Közép-Dunántúli Régió egyik jelentős eseményévé vált.
Nonprofit tevékenységével Tata város közösségi céljait támogatja; együttműködőként hozzájárul több helyi és térségi rendezvény sikeréhez; alapító tagja a Tatai Rendezvények Házának, valamint a helyi TDM-szervezetnek.
A Víz, Zene, Virág Fesztivál Magyarország 10 legnépszerűbb fesztiváljainak egyike. Az Országos Fesztivál Szövetség által kiválóra minősített, Európai Fesztivál Szövetség által kitüntetett összművészeti kulturális esemény, mely az utóbbi években elnyerte a megyei Príma-díjat,  a Hungarikum-díjat, valamint az Európai Fesztiválszövetség minősítését is. Majd három évtizedes története alatt családok százezrei szórakoztak kulturáltan, egyedülálló természeti és épített környezetben (tatai vár, Esterházy-kastély, Öreg-tó). A 3 napos rendezvényen egyedi művészeti kiállítások, virágkötészeti bemutatók, színpadi produkciók, különböző stílusú koncertek, ingyenes gyermek-vidámpark, a borkultúrát népszerűsítő „Borudvar”, az Öreg-tó vízfelületén „vízi parádé”, a víz fölött műrepülő show biztosítja az ide látogatók számára évente a kulturált szórakozást, kikapcsolódást, találkozási lehetőséget a családdal, barátokkal.
A fesztivál a megszokott gasztronómiai és zenei események mellett a nevében szereplő három elem köré épül, jól megkülönböztethető, egyedi arculattal rendelkezik: A víz maga az élet. A zene az emberiség közös nyelve. A virág az állandó újjászületés.