Az ipari park adottságai

Az ipari park 139 hektáros területének egy jelentős része már beépült, de jelenleg még mintegy 23 hektár szabad terület áll a befektetők rendelkezésére. Valamint a közeljövőben sor kerülhet az ipari park további 30–35 hektárral történő bővítésére.

Az ipari park az M1-es autópálya szomszédságában helyezkedik el, így az autópályáról, a tatai lehajtón keresztül közvetlenül megközelíthető.

A városból a Tata-Kocsi főútvonalon (8136 sz. közút), illetve a Tata-Környei főútvonalon (8119 sz. közút) közelíthető meg.

A városban az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően az oktatás valamennyi szintje (alap, közép és felsőoktatás) megtalálható. A középfokú intézmények között szakképző intézmény is található. A megyében a szomszédos Tatabányán is számos oktatási intézmény működik, így az ipari parkba betelepült, vagy betelepülni szándékozók részére a képzett munkaerő, illetve az utánpótlás rendelkezésre áll.

Az elmúlt években az ipari parkban található területek közmű ellátása szinte teljesen kiépült. A park területén 2000 m3/nap teljesítményű víz, 1000 m3/nap teljesítményű szennyvíz, 4500 m3/nap teljesítményű gázvezeték-hálózat, valamint 14 MW villamos energiateljesítmény áll a betelepült, illetve a betelepülni kívánó vállalkozók, befektetők részére.

Az ipari parkban található ingatlanok egyrésze a helyi építési szabályzat alapján gazdasági, kereskedelmi, míg másik része egyéb ipari területben található.

Az ipari parkot üzemeltető Barina Kft. a betelepülés során felmerülő összes, így a műszaki, jogi,
pénzügyi problémák megoldásában segítséget nyújt az érdeklődő vállalkozások részére az alábbi elérhetőségeken.